Arslan, 8 Mart’ta sarımsak tarlasındaki bayanlarla pasta kesti

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, tarlada sarımsak diken kadınlara karanfil dağıtarak tarlanın ortasında pasta keserek ikram etti.

‘Beyaz altın’ olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsağı olarak gösterilen Taşköprü sarımsağının dikiminde çalışan kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde pasta sürprizi yapıldı. Yaklaşık 4 bin ailenin geçimini sağladığı sarımsak dikiminde tarlada çalışan kadınları ziyaret eden Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, sarımsak diken kadınlara karanfil dağıttı. Sarımsak diken kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ayrıca kadınlara özel tarlanın ortasında pasta kesti. Kesilen pastayı da bizzat tabaklara ayırarak kadınlara ikram eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, “Benimde annem, babam, kardeşlerimde sarımsak dikimiyle uğraşıyor. Bu işin en çok ceremesini çeken insanlar kadınlar. Bu yüzden 8 Mart Kadınlar Gününü sarımsak dikimi yapan kadınlarımızla kutlamak istedik. Bugünde sarımsak dikimiyle uğraşan kadınlarımızla birlikte olmak için ziyarete geldik. Bu vesile ile kadınlarımızın gününü kutluyorum. Allah sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı uzun ömürler versin” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bu günün anlamına uygun gerçek emekçi kadınlarla sarımsak tarlasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Arslan, “Bu bizim için bir ayrıcalıktır. Sadece bir gün için değil,  her gün için kadınlar bizin başımızın tacıdır. Kadınlarımız, bizim annemiz, bacılarımız, kardeşlerimizdir. Dinimizin de bize öğrettiği gibi ‘cennet kadınların ayakları altındadır.’ Bu yüzden biz, kadınlarımızı önemsiyoruz ve özellikle de Türk kadını her zaman ayrıcalıklıdır. Hem çile çeker hem de hiçbir zaman dinine, Allah’ına, devletine itirazı veya bir isyanı olmaz. Evlatlarını askere gönderir, eline kına yakar gönderir. Çanakkale Savaşında ‘oğlum, git ya şehit ol ya da gazi ol’ demiştir. Bu anlamla da Türk kadını, Kastamonu kadını, Taşköprü kadını bizim için çok önemlidir. Onun için onlarla bugün birlikte olma mutluluğunu yaşıyoruz ve daima da onlar bizim gönlümüzde baş tacıdır. Dolayısıyla onları hiçbir zaman unutmayacağız. Tekrar tüm Dünyadaki kadınlarımızı, ülkemizdeki kadınlarımızı ve özellikle şehit annelerimizin Kadınlar Gününü kutluyorum. Allah hepimize sağlık ve huzur versin diyorum” diye konuştu.

Tarlada sarımsak dikiminde çalışan Bedriye Kantar isimli bayanda, kadınlar adına yaptığı konuşmasında, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür ederek, “Ayağınıza sağlık, buraya kadar geldiğiniz için, bizleri düşündüğünüz için çok teşekkür ederiz. Biz her zaman anılmasını isteriz tabii ki. Biz, gördüğünüz gibi çilekeş insanlarız. Hiçbir zaman için evlatlarımızı, eşlerimizin yüzlerini kızartmayan, emeğimizle birlikte eşlerimizle birlikte mücadele eden kişileriz. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Böyle bir günde bizleri unutmadığınız için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Arslan, kadınlara pasta ikram ederek kadınlarla bir süre sohbet etti. Tarlada sarımsak dikiminde çalışan kadınlar, kendilerine yapılan sürprizden çok memnun kaldıklarını belirterek, ikram edilen pastayı yediler.