Arslan, mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik toplantı düzenledi.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen yaklaşık 3 ayda bir yapılan rutin toplantıda Belediye Başkanı Arslan, yapılan çalışmalar hakkında mahalle muhtarları ve STK temsilcilerine bilgiler verdi.

Arslan konuşmasında; “Belediyemiz ve ilçemiz açısından sizin görüşlerinizi her zaman önemsiyorum ve 2016 yılında yapacağımız işlerle ilgili sizlerle bir araya geldik. Sizin yardımlarınızla ve bizim göremediklerimizle bize yardımcı olacağınızı düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıl çalışmaların başladığı Hasanlı Göleti inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Arslan, “Açılan tünelin beton işlemleri devam ediyor ve çalışmalarda herhangi bir sıkıntıları yok. İnşallah önümüzdeki yılda çok daha önemli mesafe alacağız. Ayrıca Taşköprü OSB’de kamulaştırma işlemi %99 oranında tamamlandı. Zemin etüdü mimar planlaması parsel açılımı ve onların onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandıktan hemen sonra ise alt yapı çalışmalarına başlayacağız ve alt yapı derken elektrik, su, kanalizasyon, yol, doğalgaz hatları gibi bu projelere inşallah hemen başlayacağız. Yeni vekillerimiz olayın takipçisi durumundalar. Devlet Hastanemizin inşaatını da vekillerimiz yakından takip ediyorlar ve hastanemizin hafriyatı başladı. Ordan çıkan hafriyatı ise Ethem Mahallesi’ne yapılan dere ıslah çalışmasının yanına sağlı sollu yürüyüş yolu ve bisiklet yolu gibi planlarımız var” dedi.

Cumhuriyet meydanında yürütülen çalışmaların devam ettiğini ve tamamlanmasına az bir süre kaldığını kaydeden Arslan şunları kaydetti: “İnşallah yılbaşına da hizmete açılacak. Alttaki tesisat çalışmalarımız devam ediyor. Üstte dolgu işlemlerimiz devam etmekte. Ayrıca doğalgazla ilgi abone sayısında % 60 gibi bir oran var ve biz % 60’a ulaşmadık. Vatandaşımızın bu konuda bir duyarsızlığı var. Benim evimin önünden geçerse bana vermeyecekler mi niye yaptırayım diye düşünüyor ve birçok hemşerimiz maalesef yatırmadı. Bizde Taşköprü’ye doğalgaz getirme mücadelemizi bırakmadık ve doğalgazı OSB’nin hemen ardından çözmek hedefindeyiz.”

Arslan’ın konuşmasının ardından ise muhtar ve STK temsilcileri çalışmalarla ilgili Arslan’a teşekkür ederek görüş ve önerilerini sundular.